صفحه اصلی | سایت دانشگاه | تماس با ما | پيوندها | اخبار | راهنمای تلفن و پست الکترونیک | پست الکترونیک | پیام نما

aks asli



moharam1

خواص چای سبز چاپ

Imageدانشمندان ماده ای شیمیایی را در چای سبز شناسایی کردند که در حفاظت از قلب در برابر آسیب های مختلف موثر است. کارشناسان "موسسه بهداشت کودکان انگلیس" در مطالعه روی ترکیبات چای سبز موفق به شناسایی ماده ای شیمیایی به نام "اپیگالوکاتچین سه گالیت" شدند که می تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبی یا سکته کاهش دهد....

فواید چای سبز برای سلامتی

تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن مرتب چای سبز می تواند در پیشگیری و درمان بیماری های مختلف و ناعلاج بسیار موثر باشد.

حفاظت از قلب

دانشمندان ماده ای شیمیایی را در چای سبز شناسایی کردند که در حفاظت از قلب در برابر آسیب های مختلف موثر است.

کارشناسان "موسسه بهداشت کودکان انگلیس" در مطالعه روی ترکیبات چای سبز موفق به شناسایی ماده ای شیمیایی به نام "اپیگالوکاتچین سه گالیت" شدند که می تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبی یا سکته کاهش دهد. این دانشمندان اعلام کردند: ماده شیمیایی موجود در چای سبز مانع از فعالیت پروتئینی به نام "استات یک" می شود که پس از رویدادهای استرس آمیز نظیر حمله قلبی یا سکته در درون سلول فعال می گردد.

"اپیگالوکاتچین سه گالیت" همچنین روند بهبود سلول های قلبی را سرعت می بخشد و موجب کاهش صدمه به آن می شود. از طرفی یکی از عوامل اصلی امراض و حمله های قلبی، وجود کلسترول بالا در خون انسان است.

چای سبز علاوه بر داشتن ویتامین های A   و C   (آنتی اکسیدان های قوی)، باعث کاهش کلسترول در خون نیز می گردد که این موضوع خطر احتمال حمله قلبی و امراضی از این قبیل را پایین می آورد.

کاهش تری گلیسیرید

کاتچین موجود در چای سبز، فعالیت آنزیم لیپاز را (آنزیم مسئول هضم چربی ها) در لوزالمعده مهار می کند، در نتیجه، شکستن چربی با سرعت بسیار کمی صورت می گیرد و چربی خون با سرعت کمی بالا می رود.

با توجه به این که افزایش تری گلیسیرید خون بعد از مصرف هر وعده غذایی یک عامل خطر در بروز بیماری قلبی است ، مصرف چای سبز در بین وعده های غذایی روشی مناسب جهت کاهش تری گلیسیرید خون است.

کاهش فشار خون

مصرف نیم تا 5/2 فنجان چای سبز در روز احتمال بروز پُرفشاری خون را تا 46 درصد کاهش می دهد.

جلوگیری از دیابت

چای سبز قادر است از عوارض ناشی از دیابت مانند آب مروارید و بیماری های کلیوی به طور معجزه آسایی جلوگیری کند. چای سبز با مهار کردن فعالیت آنزیم آمیلاز بزاق و روده که مسئول هضم نشاسته است، باعث می شود که نشاسته با سرعت آهسته تری بشکند و در نتیجه قند خون با سرعت کمی بالا برود.

جلوگیری از کم خونی

بر اساس مطالعات جدید محققان هندی، با توجه به این که عنصر مس به میزان زیاد در چای سبز وجود دارد و این عنصر برای مصرف آهن در بیوسنتز هموگلوبین بسیار ضروری است، چای سبز می تواند احتمال بروز کم خونی را در افراد پایین بیاورد.

در این بررسی ها مشخص شده است، نوشیدن5 تا 6 فنجان چای سبز در روز، 7 درصد از نیاز بدن به مس و 2/0 درصد نیاز آن به آهن را تامین می کند.

محققان معتقدند، در حالی که چای سبز یکی از منابع غذایی مهم منگنز و فلوئور محسوب می شود، ولی مقدار سایر عناصر معدنی موجود در آن در مقایسه با دیگر مواد غذایی به قدری ناچیز است که نیاز روزانه انسان به این عناصر را رفع نمی کند.

پیشگیری از بیماری های ایمنی خودکار بدن

پژوهش گران اعلام کردند مصرف چای سبز از ابتلا به بیماری های ایمنی خودکار بدن جلوگیری می کند. تحقیقات پژوهش گران دانشکده پزشکی ژورژیا حاکی از آن است که مصرف چای سبز علاوه بر مؤثر بودن در کاهش ابتلا به سرطان، باعث محافظت افراد در برابر بیماری های ایمنی خودکار بدن می شود. چای سبز از گسترش آنتی ژن هایی که می توانند موجب تحریک ایمنی بدن شوند جلوگیری می کند. نتایج تحقیقات حاکی از آن است وجود ماده ای موسوم به EGCG   در چای سبز باعث متوقف شدن التهاب و تاثیرات آن بر روی پوست و سلول های مترشحه بزاق می شوند. در یک اختلال ایمنی خودکار، موسوم به سندرم شوگرن (Sjogren  )، سلول های مترشحه بزاق، هدف قرار گرفته و باعث خشکی دهان می شوند و در اختلالی دیگر، پوست ارگان هدف واقع شده و فرد مبتلا به سل جلدی می گردد.

شایان ذکر است تحقیقات بیشتر بر روی حیوانات در حال انجام است و تاثیر مفید چای سبز در پیشگیری از آرتریت نیز مشخص شده است.

 

 

نوشیدن منظم چای سبز استقامت بدن را در تمرینات ورزشی افزایش می دهد

بر اساس تازه ترین بررسی ها، مصرف مرتب عصاره چای سبز، میزان استقامت افراد را برای ورزش کردن از 8 تا 24 درصد افزایش می دهد.

محققان می گویند:

بر اساس محاسبات، یک ورزشکار به وزن 75 کیلوگرم باید برای دستیابی به ظرفیت بدنی که مد نظر است و بر اساس آزمایشات به دست آمده، باید در روز 4 فنجان چای سبز بنوشد.

این بررسی ها نشان می دهد که مصرف زیاد این نوشیدنی و یا مواد تشکیل دهنده فعال آن برای دستیابی به این هدف کافی نیست، بلکه مصرف منظم و در یک دوره طولانی تاثیر گذارست.

مصرف روزانه چای سبز پوست را در مقابل مواد مخرب اکسیدان محافظت می کند

مهم ترین ماده موثر در چای EGCG ) epigallocatechin gallate  ) نام دارد. این ماده در چای سبز بسیار بیشتر از چای سیاه است.

این ماده اثرات آنتی اکسیدانی داشته و رادیکال های آزاد ایجاد شده در اثر متابولیسم سلول ها و نور آفتاب را خنثی می کند.

به طور علمی ثابت شده این ماده جلوی تشکیل سلول های سرطانی را می گیرد. همچنین ثابت شده میزان مرگ سلول های پوست به دنبال تابش آفتاب را کاهش می دهد. همچنین مصرف چای میزان بروز واکنش های آلرژیک(حسایست زا) را کاهش می دهد.

عصاره چای سبز به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی در فرآورده های آرایشی قابل استفاده است

یافته های محققان ایرانی نشان داد: عصاره چای سبز می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در محصولات آرایشی به جای آنتی اکسیدان های تجاری متداول که عوارضی در پی دارند، استفاده شود.

یافته های تحقیق دکتر کتایون مرتضی سمنانی، دکتر مجید سعیدی، دانشیاران دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و دکتر زهرا نوزادی، داروساز، در رابطه با مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز با آنتی اکسیدان های تجاری در کرم هیدروکینون 2 درصد نشان می دهد:

عصاره چای سبز در مقایسه با سدیم متا بی سولفیت و BHT   اثر آنتی اکسیدانی بیشتری داشته و با توجه به ویژگی های این عصاره در محافظت پوست در مقابل اشعه ماورای بنفش و کاربرد این گیاه به صورت موضعی که از گذشته برای برطرف کردن تورم به کار می رفته است، می توان به این گیاه به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در فرآورده های آرایشی بیش از پیش توجه کرد.

کاهش وزن در افراد چاق

چای سبز قادر است جذب روده ای گلوکز و چربی را کاهش دهد و به این وسیله باعث کاهش وزن در افرادی که چای سبز مصرف می کنند شود. وزن افرادی که چای سبز به طور مرتب مصرف می کنند 10 تا 18 درصد کم تر از افرادی است که چای سبز مصرف نمی کنند.

آرام بخش و رفع استرس

این نوشیدنی گیاهی نوعی آرام بخش نیز محسوب می آید. با نوشیدن این چای سیستم عصبی بدن شما مقاوم تر شده، آرامش اعصاب و دوری از فشارهای عصبی را برای شما به ارمغان می آورد. از آنجایی که بسیاری از بیماری ها ارتباط مستقیم با استرس و سیستم عصبی دارند، نوشیدن این چای را می توان به نوعی داروی تمام بیماری ها نام برد.

استحکام دندان ها

این نوع چای حاوی ماده ای به نام فلورین (fluorine  ) است. فلورین سبب می شود تا ساختار داخلی دندان ها محکم شود و از پوسیدگی آن ها جلوگیری می کند.

فواید دیگر

از فواید دیگر چای سبز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- بالا بردن قدرت فکری و قابلیت تمرکز بهتر

- پیشگیری از امراضی مثل آلزایمر

- درمان التهاب مفاصل

- درمان و پیشگیری از بیماریMS  

ماهنامه دنیای سلامت- 12